Sunday, December 7, 2008

DOT dan Tahun 2009 dan Awal Muharram dan Tahun Baru Cina....

Menanti dan menanti, akhirnya ada juga la usul yang boleh dihantarkan post dalam blog ni... Minta maaf sebab dah lama menyepi dari blog...


Setiap tahun baru membawa azam serta keyakinan baru dalam setiap individu.. Mengambil pengalaman lepas sebagai pengajaran, tahun baru menjanjikan permulaan baru dalam hidup kita... And so, it all start as zero again....


Kemerapuan perenggan atas adalah untuk menyatakan bahawa DOT juga akan bermula ibarat bayi yang kudus yang baru menerjah rahim ibunya ke dunia luar... Dan, apa aktiviti DOT tahun depan?? DOT adalah kelab yang terkenal sebagai sebuag kelab yang berhibernasi dalam semester 2... Dah tu, nape susah-susah nak post entry ni??


Hehehehe... Sebabnya dah ada projek untuk DOT pada semester akan datang... Biarlah aku cakap projek ini merupakan projek yang ditakuti oleh aku sebab kita tak pernah buat dan yang paling best, aku pun tak pernah buat...


Projeknya adalah teater Inggeris.... Senang la tu teater Inggeris, suh ja Kay, Opah, Roy dengan Fantagino buat... Hahahaha, nak buat skrip dan pengolahan idea tak menjadi masalah pun sebab pengalaman dari FTU, Konvo dan Sketch ESZ membuktikan bahawa kita ada idea... Tapi macam mana dengan berbahasa Inggeris kita nak menyampaikan kepada penonton?? Because, as we know it, bukan semua orang dapat band 4 dan ke atas dalam peperiksaan MUET mereka....


Dan aku dah cakap ke pertandingan tu jangka masa dia 45 minit hingga 1 jam?? Boleh ke kita mengulangi kejayaan Sketch ESZ?? Idea, skrip, latar dan konsep kita akan brainstorm beramai-ramai... Pemilihan produksi juga akan dibuat kelak...


Sekarang adalah masa persiapan dari segi mental sebab rasanya anda mungkin dah bersedia dari segi fizikal... Kejutan demi kejutan akan menanti sepanjang perjalanan latihan... Sesiapa yang dah mengecapi kejayaan Sem 1, pasti nak meragut kejayaan Sem 2 pula dari segi nak dapat merit yang melampau banyak (tahun lepas join konvo dapat no 2 pun dah leh stay kolej, bayangkan kalau join 2 pertandingan) atau sekadar untuk kepuasan...


P/S: Poll yang dibuat ni adalah sekadar suke-suke semata-mata... Perbincangan yang sebenar akan dibuat kelak...

2 comments:

jigsaw said...

pekehe lak ade teater bi ney?
gua orang malay beb...
mane taw ckp english..
wakakaka

oih,awat aku xle vote?
bias ka?

DOT said...

alamak!! orang yg wat buat poll pun xleh vote... buat sekali lagi r jap lg...

jgn isau, undi anda adalah rahsia...

p/s: nway, fatin undi ko, mat...