Thursday, November 6, 2008

Nick Saya Kacak... Anda Pula Bagaimana??

Melihat pada post terbaru Shid, ak tergerak untuk menulis post ter baru ini... Wah, tak sangka pula Shid ada nickname mase kecik-kecik dulu... Joy pulak tu *nasib baik bukan Lina Joy sudah*... Dan aku terus melafazkan kata-kata yang tak ikhlas ini "Glamer tol nama Shid"..

Itu kisah Shid... Kita semua dah taw *ye laa, dah die gedik bagitau kite kan??*... So macam mana pulak kite.. Taknak ke bagi nickname untuk setiap budak-budak DOT???

Perghhhhh... Kalau ingatka masa sekolah balik, mana ada budak yang takde nickname... Kalau takde tu maksudnya ko tu tukang kebun sekolah atau ko bonzer yang digeruni ramai... Papepun nama still diberi, yang sah-sah la tak sama dengan surat beranak diorang kan... Dari seburuk-buruk langau sampai la sepelik-pelik 'moja'... Aku ada kawan yang dipanggil Nubas (terbalikkan dari perkataan sabun).. Nape dipanggil Nubas?? Lu fikir la sendiri!!!

Justeru merujuk balik kepada isu yang dibincangkan, bukan isu alam sekitar ye Mat. ini adalah isu nickname... Setelah direnung dan di analisis, Say O, Opah dan Fantagino telah diberi nick yang sangat bersesuaian dengan diri mereka... Tapi bagaimana pula dengan yang lain-lain...

Cubaan abang Wan untuk memberi nick kepada Paan telah mendatangkan impresi rascist di kalangan rakan-rakan sekeliling, sebab tu nick tersebut terpaksa direview balik... Kang tak pasal-pasal ade pulak kene tangkap dek ISA sebab si Paan tu.. Manakala cubaan aku dan Mat untuk memberi nick kepada saudari Fatin telah diakhiri dengan tragedi di mana kami nyaris masuk wad ICU akibat tulang belakang yang dipukul...

Kami masih bingung nak bagi nick ape la kat diorang nie...

Huh, bukan nak kutuk korang pun dengan panggilan nick ni... Tapi yela, leh menimbulkan kemesraan lagi pe... Kang 5 tahun lagi, bila aku dah kahwin dengan mana-mana artis, ak takkan kenalnya kalau orang sebut 'Ezzati Sulhi'... Tapi bile diorang sebut je Opah, for sure la aku kenal kan?? So senang la korang nak minta autograf bini aku nanti...

So macam mana?? Kalau rase nak bagi nick kat sape-sape tulis je komen or even shout je kat shoutbox sebelah ni... Admin sedia mendengar... Tak payah la skema-skema, korang bukan dapat merit pun kalau dapat nama skema nie...

Anda mampu memilihnya!!!!!

P/S: Bosan tul, sekarang ni takde idea langsung nak tulis blog... Shid jangan marah ea... Nanti kene jual... N aku dalam proses siapkan video DOT... Masih dalam percubaan...

5 comments:

EzT said...

oihhhhh! apahal nick ko kacak?
dan apahal lak ko kawin dgn artis?
euwwwwwwwwwwww!
hahahaha

EzT said...

oh,
lagi satu.
aku nak pnggil aliaa..
joyy!
aku tak kira.
ke.
piggyjoey.
walala.
aku suka.

wAn aLiaA mUrsyidA said...

EzT..
kamu kenal ape itu babi kan???
ia same seperti kamu..
bukan aku...
ke ko nk aku jual vid ko????
hahahahaaaa..
akan ku iklankan mengenainyeee...
hehsss..
ade bdk2 DOT nk tempah vid opaaaahhh???
meletoppp u!!!!!!!!!

EzT said...

fak yu!
ko dah delete vid tu.
wahahahahahaha

Jigsaw said...

da delete ka?
xpanas ah cmney...
ko xbuat bekap ke piggyjoey?