Friday, November 21, 2008

Cuti-cuti Malaysia

Perghhhhhhhhhhhh....

Nak tak nak, diam tak diam, gemuk tak gemuk, kita dah habis satu sem dah pun kat sini... Jadi, macam mana?? Buat yang 1st year mereka akan merasai kenikmatan cuti sem yang pertama... So korang rasai la puas-puas ye... Sebab lepas ni, korang tak akan merasai cuti yang seindah itu lagi...


Menunggu cuti ni ibarat menanti cucu macam opah ni... Lama siot!!!


Well, Nana dah plan nak wat perkampungan, tapi telah berjaya dibidas atas alasan yang kukuh... So korang akan menikmati cuti yang maksimum.. Dan nasihat aku untuk semua warga DOT, jangan pegang jawatan kalau nak cuti panjang... Tengok Nana sudah laa, sampai dah kurus dah sekarang nie dibuatnya sebab jadi JAKSA...

Well, lu ni tulis post yang merepek la bro... Tau la dah nak cuti pun... Hahaha, aku memang nak merepek sebab aku nak memotivasikan adik-adik aku balik... Ini flow 1st year 1st sem budak u ea:
-Masuk orientasi, Feel: Malasnya nak tinggalkan rumah..
-Dah start kuliah, Feel: Semangat tol, aku dah jadi mahasiswa!!
-Agak lama sikit, Feel: Banyaknya assignment, kos susah lak tu...
-Dah start exam, Feel: Alamak, macam mana ni?? Aku nak buat yang terbaik!!
-Dah habis exam, Feel: Yahoo!! Dah leh cuti!!
-Bile kua result, Feel: Hah?? Mcm ni je aku dapat??

Hahaha, selalunya macam tu.. Kalau result tu, aku no komen la sebab cara pemarkahan di u dah lain.. Tapi yang pastinya kebanyakan freshie akan melalui fasa nie... Hopefully siapa yang kena akan buat yang terbaik pada 2nd sem... Kerana hala tuju 2nd sem itu yang akan mencorakkan anda semua...

P/S: Happy Holiday buat semua... Maaf, video tak sempat siap... Yela, aku sorang merangkap dari pengarah sampai la ke boom mike kan??

1 comment:

wAn aLiaA mUrsyidA said...

adoyaiii!!!
we want video!!!
hahahaaaaaaaaa..
nak3!!!