Thursday, October 28, 2010

ICAF

sory kacau korang time2 exam ni. tapi aku xleh kalau x fikir pasal ICAF. yup, i know MEFEK comes first. tapi aku dah cakap, aku nak prepare awal untuk ICAF. sebab? ni english presentation. and even yang dah melaluinye pun berpeluh2 lagi bile fikir pasal english drama ke english teater ke. kan?

so sekarang aku bagi korang peluang decide storyline. kalau boleh, dengan segera lah. "dengan segera" tu bukan maksud esok aku nak. at least ble dah bulan 1 tu, dah ade ah storyline. tu pun aku rase macam dah lambat.

aku x suka benda lambat2. pastu kalau dah buat pun last minute, dont expect high. please. so kalau nak menang, sila bagi kerjasama to the max.

di sini tiada paksaan. aku just nak korang decide storyline. so that bila tibe2 ade skrip, xde ah yang nak bangkang ke whatsoever. aku sedang cari skrip yang sesuai. so, aku hope korang boleh buat benda yang sama. bukan untuk aku. untuk dot. only if dot means much to u.

p/s : sila pulang cuti dan berfikir cerita apa yang nak kamu pentaskan. kalau rajin tulis, tulis. kalau rajin lagi, lukis. this is important. as long dah ada storyline bila mula sem, insya allah dah boleh buat skrip dan kembangkan cerita. ingat, storyline saja. tak minta lebih.

p/s kepada p/s : storyline dibold berkali-kali sebab takut ada yang misinterpret entri ini.

salut~

19 comments:

say- O said...

kalau tiba2 tengah tengok liverpool main, idea mencurah2 ke, aku gtau

ismeth said...

ermm...ok ~

Anonymous said...

aku MENGHARAPKAN jika aku pergi tengok. BUKAN lagi storyline MATI. bosan da. cerita pecah belah ke. couple clash ke. koma ke. acceptable.

wann afzan said...

okay!!

~**Raw Honey**~ said...

Rojer that..love story lagi ? x nk story line mati..story line hilang boleh ? haha..i try my best.^^)/

ismeth said...

ko buat je serdang..nnti klau idea bgus kte tacap je la mane part yg kurang..yg penting idea tu la..skli ngn storyline.

PaLi3 said...

serdang: dont be shy to tell the idea...coz every idea xtuly r unic & valuable (awat tetiba aku speaking neyh?)

say- O said...

pal bercakap pannnjaaaannnnnnggggggg ggggg lagi......
hehehehe~~!

nur wahida said...

salam..maaf yer sume xdpt nk salu jengah fb bcz of the laptop mengong ni rosak...leceh nk p cc..
pasai crita tu aq sgt excited ah as neok teater hri tu..
after meeting ngn abg ffi tntg pmbritahuan trkh icaf,mlm tu gak aq amek paper n imagine of many2 lots of story...
english gua x la sepower serdang or sey o...
tp,insyaallah dpt membantu,
hoho...tp xtaw g t akn dtrima semua,
erm..1st of all,icaf ni mmg nk citer sal love story jer ke aq nk tnya? mende len xley ker??
n msti ker korg nk ada part nangis utk watak berat???

wann afzan said...

x kesah cmne pun. nnt klu rase nk tukar part mane2, kite akn tukar je. well, thnx.

and sila bg kt aku sbb nk tgk klu kau ade material or idea ape2. xyah tggu meeting.

thnx again.

say- O said...

buat crita pasai lesbian mau?
atau crita pasai gay ka?

PaLi3 said...

but prefer yg ada ketan dgn isu semasa, im really 1 2 make teater icaf is fully theater...not drama!!!

Anonymous said...

cerita siti balqis kecundang. menarik rasanya. ehe.

say- O said...

buat macam cerita Buried, x payah ramai pelakon=)

PaLi3 said...

mmg ok, tp kekuatan pelakon is important...compare dgn perkara yg berlaku skrg, hmm...

Nazrin Saad said...

maaf. sila jgn buat cerita based on movie. teater dan movie adalah 2 dunia yg berbeza.

say- O said...

haha, cadangan buried tu melawak ja..jangan amik sirius.

PaLi3 said...

aku x sowh amik crita buried bulat2, tp amik komponen crita tu...take lesson from that...

hazal said...

Argh!! lama gila tak tgk blog
aku dah ade tp sekadar idea yg sgt kasar. nak terang kat org pun tak boleh. tp aku cuba ubh dia jd jln cerita. Yosh!!