Friday, September 30, 2011

Buku Log - 1

Insan yang saya gelarnya sebagai Kim Jun Nas telah menghantar sebuah mesej yang berbunyi:
Rohani. Do me a favor.Tlskan pasal koir n lif or watever kt ruang aktiviti kita dlm blog. Jz wanna kn0w ur aktivity since my fb is no more. I would ask say o thou, but since he's uo and all, ko je la harapan. Tlg ye.



Respon pertama saya selepas baca msg ini :
1- Rohani ?! Uhh la mamamia, biasanya bukan kah Kim Jun Nas suka panggil saya " Serdang ~ Serdang "
2 - Saya adalah only harapan ? Wahh macam lah dah tak da harapan. Kalau hang add semua budak jadi penulis blog ini kan senang !!!??
3 - Oh Kim Jun Nas~Secara jujurnya ruang aktiviti - kotak kecil di kanan tu saya tidak tahu macam mana nk akses nya !!!!!!!! Kira lah Rohani ni yang dah start tulis blog sejak umur 16, tapi buta IT konon telah cari butang meng-edit nya di merata rata tempat tapi tak jumpa !
-___- adakah kerana hanya administrator asal sahaja yang boleh editnya? Penulis sampingan seperti saya ni takda super power untuk akses benda alah tu.

Saya jawab mesej tu : I'll try my best. Pardon me if I mess it up.
Kim : It's okay. No one will notice.Hahaha.

Well, takda orang komen ataupun meng-update blog ni,tidak semesti tiada orang baca blog ini. Many of us just clicked in, read, and leave. They doesn't leave comment nor say hi. Silently. Peacefully. Jadi, lain kali kalau anda terbaca mana-mana entry blog, sila tanda di bahagian "rate" di hujung entri tersebut, supaya orang yang sangat sensitif seperti Mr Kim ini tahu, masih ada orang datang menjenguk ke rumah yang telah lama dia bina ini.

Okay, saya yang bernama HoneyC di alam siber ini akan memulakan buku log saya pada malam ini.
_________________________________________________________________________

Dari apa yang saya perhatikan dan cuba memahami, koir ini yang akan dipersembahkan pada Malam Percikan Seni 1Malaysia UKM-Pertandingan Seni Berputik UKM pada hari Sabtu ini. Peserta adalah terdiri daripada pelajar tahun 1. Tema yang mereka(1st year) dapat - Nilai-nilai murni dipersembahkan dengan cara Koir (?), nak tahu lebih lanjut sila rujuk Mr Arif Farhan dan konduktor-konduktor seperti Mr Hazal dan Cik Yuna. Seperti biasa, senior lain akan memberi semangat, idea dan sebagainya.

Ada 3 buah lagu yang akan dipersembahkan oleh wakil Kolej Dato' Onn:
1) Queen- Radio Ga Ga (bukan lagu yang diketahui budak lahir lepas '90) >__< tahap kepelikan melodi : * * * ( 3 bintang )
2) The Phantom of the Opera theme song ( Nice ! tapi nak dinyanyi secara harmoni dalam masa singkat ini...tahap kesukaran : * * * * (4 bintang)
3) Without you - X Japan ( Best song ever ! Even in Malay version ~ xD ) tahap mencairkan hati : * * * * ( 4 bintang )

LAGU 1 (Queen - Radio Ga Ga)

Di suatu
Masa dulu
Wujud satu komuniti
Yang ceria yang sempurna
Yang berpijak di bumi nyata

Tiada magiknya oh rakanku
Cuma satu, yang diwarisi
Dengarkanlah, percayalah
Kerna ini suatu misi
Kedamaian kemakmuran
Itu Hasil perpaduan bersama

Rahsianya,
Kejujuran          (2X)
Keikhlasan
Ketabahan

Mari berpegang
Nilai-nilai murni


LAGU 2 (Phantom of the Opera - Nightwish)

Datangnya media
Dari Barat
Membawa Anasir
Sangat Jahat

Ia mengubah
Segalanya
Banyak perkara buruk terjadi
Di zaman ini

Yang muda tidak
Hormat yang tua
Yang tua hanya
pentingkan dirinya

Dengki mendengki
telah sebati
Kini apa yang telah terjadi
Di zaman ini

Tadi Saudari Ecah-chan dan Khai dan Kimi dan diteman Arniza, ditolong teknikal : Saya dan Syana--Telah berjaya membentuk "gerak tari" untuk lagu lagu tersebut. Gerak tari POTO telah dirakam dalam  telefon bimbit Ecah-chan.

Kita beredar dari bilik kebud dan bilik-entah-apa-nama-nya pada pukul 1.30 am.
Seperti rutin biasa, senior-senior yang kelaparan pergi ke Mapley.

Mapley malam ini lebih kepada unsur 18sx . Jangan risau, tiada action, hanya kata-kata yang bermain di mulut, dan mungkin minda masing-masing terutama Cik Farah & Ecah yang kononnya dipengaruhi oleh aura Wahid + Syana. Untuk maklumat lanjut sila hubungi nama-nama tersebut.

Aiskrim yang hanya adalah aiskrim telah membawa pelbagai maksud
apabila dibawa ke konteks- makan aiskrim.
Oh ya, pada malam ini Kak Syira yang innocent telah mengetahui apa maksud " Kerja meniup " -versi BI.

Sekian sahaja catatan saya malam ini.
4.54am 30.09.2011

9 comments:

wann afzan said...

smua budak teater ke campur2 budak kebud?

well, its good tho since kat fb pun x byk korg bincang pasal koir and pape je la aktiviti teater. klu korg bincang pun, orang lain x phm. so orang2 jauh macam aku ni blh juge update2.

keep it up =)

say- O said...

tak perlu kot cerita syana dan aiskrimnya itu~~wahahahah!!!

bagus serdang, teruskan. say0 la ni dah jadi wounded ninja. tak leh selincah dulu.

Nazrin Saad said...

No wonder Opah cakap tak habis-habis dengan Phantom of the Opera. Glad that she's watching and remember though.

Rohani, my bad. Aku jadikan kau admin sekarang.

Anyway gratz.

p/s : what i mean bila aku cakap no one will notice adalah takda orang akan tahu rohani mess up sebab cara penulisan setiap orang dalam blog ni lain-lain. they read it though.

~**Raw Honey**~ said...

I see I see ~~ hahhahah ~ Okay, will keep it up ! ^^)/
ABg Nas akhirnya nampak jugak butang2 yg invisible tu ~ muahahahah.

wann afzan said...

x jwb soklan aku! majuk ah!

~**Raw Honey**~ said...

>___<)

ok ok. campur campur !!!! xD

bukan nama sebenar said...

ok...since aku dah delete blog,aku pun da lame x singgah,last jenguk blog ialah cerita pasai kunjungan ke perlis.

ok,then pasal aiskrim tu oh...knpe ada nama wahid terselit. oh god...

tu je nk ckp. bye!

~**Raw Honey**~ said...

hahaha. Nmpak ade sorang peminat wahid yah ! xD *buat x tahu sape orang misteri ni*

Anonymous said...

awal yang baik