Monday, November 8, 2010

I Should've Said Sorry Mommy

ni skrip yang aku dapat. jalan cerita ok lah.. but somehow aku x rasa cerita ni ada kick. so aku hope korang leh ah tolong mantapkan sikit skrip ni KALAU nak guna skrip yang ni. so, rajin2 ah komen eh. penat doh aku taip.

10 comments:

ismeth said...

aku da bace sekali lalu je..jpgi exam kn..hehe btw psl cter ni..aku rse die nnye story line agk flat..kire kate org snang nk predict perkembangan cter..emosi cter aku rse kuat jgak..tp klau cter trlmpau beremosi tp plot x kembang pyh gak..audience kompem menguap..ni aku rse la..mgkin boleh dikembangkn lg crite kt tiap scene..nnti ah pas exam jpgi aku bace lg..pape pon nice story..

Nazrin Saad said...

cerita ni tak buat aku tensen. meaning plot dia takde berat mana sgt. easy to interpret. tak byk kelainan.

tp aku tak rasa storyline dia flat. ada perkembangan, konflik, klimaks dan peleraian. mgkin cerita ni dah agak common. sbb tu dah boleh bajet ending. dan ya, mati lagi. hahaha.

skrip ni bg aku agak kefileman, meaning cantik kalau di tv tp kalau di pentas, kita akn menghadapi kesukaran sikit. so kena ejas especially part last, part 2nd masa dia masuk lepas accident since takut xsempat tukar baju bagai.

watak mak sumhow aku tak suka. perubahan karakter dia terlalu drastik. tak mcm watak nina, nampak steady dia berubah jd durhaka. cdgn aku, tmbhkn lg adegan dgn ayah utk penonton tau kenapa dia berubah.

since citer ni pendek, rasanya mmg korg akan tambah scene, so no probs ttg masa. tp maybe kena ada ptmbhn karakter jgk. maybe.

ini drama sebabak, spatutnya kostum dan mekap dh senang. tp ada adegan flashback, means 2 benda ni kena cepat dan tangkas. sangat.

nnt aku cuba fikirkan outline utk skrip ni dan post di sini. tp jgn berharap sgt.

p/s : jgn terhad cari skrip ja. kalau ada cerpen english yg menarik storyline yg korg penah baca pn boleh adapt jadi skrip. tak ada hal

ismeth said...

oowh...agk rr..gua salah interpret..hehe..tp psl yg cerpen ebglish tu..klau cter cinta boley ke pkai ?? gua ade bace bku nicholas spark, a walk to remember..best gak cter die..

Nazrin Saad said...

jgn novel dokk. novel panjang. kalau cerpen best tulis je ah. tak payah ada ayat bunga. janji ada cerita.

wann afzan said...

a walk to remember mmg best dok. TAPI tgk ah. diorg adapt jd mvie pun dh bpe jam. haishhhh..

owh, thnx utk komen. xleh nk rply pjg2. nk g xm.

say- O said...

ok, tapi macam ismet ngan nazrin kata. tu je.

PaLi3 said...

pabila aku dh baca, maka...

1. persoalan pokok awal2 dh nmpak, tp lost dan hilang begitu sahaja bila ending...(bukan lost = hilang ka? aku confuse)

2. plot ble develope lg

3. kena ubah skewt skrip utk latar tempat itself, i mean "gila kau nk bwt 2 latar tempat (jalan raya dan rumah) dalam satu set?


my idea: klu ada scene monolog cm helium (superptuih) that will be ok!!!

PaLi3 said...

klu korg rasa "a walk to remember" tu ok, ok ja...tp plez find the theme, after that baru ble pilih part mana utk dipentaskan

wann afzan said...

scene satu tu monolog lah

PaLi3 said...

ouh, aku igt pra scene...skewt sgt kowt monolognya, x mencabar perwatakan...juri nk tengok yg tu sbenarnya