Saturday, November 27, 2010

That's Why We are Human

Letih mengadap komputer 2 jam berturut2 dalam misi black cover semasa Cold War, aku mula melayari internet. Buka FB, xda siapa sangat yang online. Buka PCGame, macam biasa masih coming soon.

Tiba2 terbuka Youtube. Hm...tengah fikir2 nak search apa, ternampak video trailer Silent Hill 8. Yang terbaru. Wah. Excited bukan main lagi jadinya. Terus download dan layan. Nampak gaya macam best. Takpelah, teruskan dengan merewang di lama itu.

Nampak video ini.




Ah...syahdu sebentar. Terus mainkan. Fuh melayang aku dibuatnya masuk ke 2 memori, tapi memori itu yang paling kuat penangannya.

Seterusnya, terasa ingin sangat dengar kembali lagu ini





Bam!! Aku rasa macam kena K.O punch. Sekali lagi terbawa2 masuk ke 2 memori. Dan sekali lagi, memori itu yang paling kuat penangannya.

Aku rasa, kamu tahu memori itu.

Cis..tak dapat nak dibantu lagi. Biarkan.

7 comments:

wann afzan said...

damn ahhhhhhh

ismeth said...

that was awesome.

~**Raw Honey**~ said...

embbed code vdeo yg pertama kena edit ckit ke?mcm ovrsize pula...haha.Rule of rose..jln crita game yg seram ckit..oh ya,lov suicide penyanyinya perempuan kan ?? byk org kata suaranye mcm lelaki...tp makin dgr makin..ya,mcm wanita.

say- O said...

serdang: tak tau macam mana nak coding dia, hehe
pmpuan ka? tak tau pun? tapi ko penah main ke?

~**Raw Honey**~ said...

sy x dpt nk tlg edit sbb hanya blh di-edit penulis entrinya sendiri..pergi kat "edit HTML "..cari bahagian embed youtube tu..cari ni dan ubah jadi nie~~ **object height="385" width="480" **,kena ubah 2 kali,satu opening code satu closing code,hanya tukar width nya sbb dia "panjang"..haha. ;p

rule of rose watak utama nya Jennifer kan,x pernah main tp macam tahu jalan ceritanya..orphanage horror game n so on.

The theme song of Rule of Rose, "A Love Suicide" was performed by The Hiroshi Murayama Trio, with Hiroshi Murayama on the piano and the vocals provided by Kaori Kondo, Hiroshi's wife.sy ingatkan yutaka minobe,rupa2 nya dia composernya.heehe ^^

say- O said...

wowow!!
serdang tau lagi banyak dari aku!
bagus2, good for the team!

~**Raw Honey**~ said...

haha,x la,x tau sgt. >.<