Friday, November 5, 2010

Checklist Persembahan Teater

Nak buat tarian dalam muzikal. Banyakkan tonton cerita muzikal berpuluh kali.

+ Lupa nama cerita lama yang ada lagu "so long, fairwell, i need to say goodnight".
+ Camprock 1 & 2.
+ Step up 1, 2 & 3.
+ pergi tonton teater muzikal.

So, tahun depan. Perlu ada checklist persembahan teater 2011.
Buat note kat sebelah ni. Senaraikan dari Januari sampai Disember.
Senang nak prepare!

p/s : buat!

9 comments:

Nazrin Saad said...

grease (yg ni legend).

dreamgirls, nine (citer baru2 ni).

HSM pn okay sbb bg gua HSM too theatrical, so byk benda leh adapt masuk pentas.

glee satu cerita muzikal yg bagus. ada tema dan lagu2 serta koreograf tak pernah lari dari storyline. belajar dari sini.

teater muzikal kt sini xbyk yg bagus unless di IB. itupn di IB pn xbyk yg capai tahap mcm PGL dan P Ramlee da muzikal.

p/s : aku dgr teater ali baba menang award kt luar negara.

say- O said...

rasanya the sound of music pun macam boleh kot?

Fatin Mazelan said...

ha sound of music tu la yang aku lupa!

HSM macam budak2 sangat je rasanya. oho.

ismeth said...

ermmm~~~step up nye tarian??dasat..

Nazrin Saad said...

kalau nk ikutkan semua tu movie,mana sama dgn teater. tp ada benda leh adapt.

HSM tu byk part2 theatrical, set, formation. ala2 broadway jgk. tu yg leh adapt. jln citer jgn ah. aku pn tau childish. demm.

kalau nk lg bergaya usha lah artis2 broadway. tgk yg mana bleh adapt, adapt ah. hahahaha, tggi gila permintaan kan?

ismeth said...

bpk ah artis broadway..mcm dlm cter dreamgirl la kn..

Anonymous said...

lu kena ingat. sekarang dah cam tiap taun pesta konvo bertanding boria.

Nazrin Saad said...

hahaha, dah cam? aku rasa mmg akan stay macam tu je ah.

boria ni lain. tarian dia, skrip dia. kalau korg hafal teater PGL sekalipun tak semestinya korang mampu menghasilkan boria yg bagus.

jd barua adalah.

boria ni pelik sikit caranya. kan?

~**Raw Honey**~ said...

Saya ade tgk teater muzical Kuroshitsuji(gubahan dari anime Kuroshitsuji)..sy nk tunjuk kat korg..tp translation dlm bhs cina aje yg sy jmpa..*sob sob*

Quite nice la for me.u guys can try to search it too.I xtremely like the lighting part,singing part,n of course their cosplay on stage.heehe.