Monday, October 17, 2011

Sketsa Muzikal

Assalamulaikum dan salam satu organ!

Memandangkan hari ini, peleraian produksi sketsa muzikal bakat siswa, post mortem dan round table antara senior untuk penyelesaian masalah yg timbul telah dilakukan, maka hendaknya, dapatlah entri ini dikeluarkan dengan jayanya!

Tajuk untuk sketsa muzikal ini ialah "Detik" hasil ilham dan perbincangan semua dalam bulatan. Dibintangi oleh artis2 yg tak popular mana pun ; Jefri oleh Syarif (3rd year) ; Citra oleh Erra (1st year) ; Arman oleh Zarif (1st year) ; Doktor oleh Arif (3rd year) ; Makcik Cleaner oleh Farah (2nd year).

Pengarah untuk sketsa ini ialah Nur Bashirah dan pengarah produksi pula ialah Aisyah Nazari.

Ok,cerita ni ilham asalnya ialah abg nepal kita, Mr Kim. Mengisahkan 3 orang sahabat Jefri Citra Arman. Salah seorang dari mereka iaitu Arman menghidap sirosis hati dan memerlukan penderma dan hal ini tidak diketahui oleh kedua orang sahabatnya.

botak dan gemuk bergaduh.
 Then, doktor mengingatkan pada Arman bahawa dia perlukan seorang penderma segera atau dia akan kiok juga dengan segera. Maka bersedih lah Arman... Dengan rasa frusnya itu, dia pun beri tahu akan perkara ini kepada dua orang sahabatnya.
mustahil doktor mustahil! awak kena tabah arman! *aku tak faham kenapa perlu audience jerit bila nmpak arif masuk.motif?
Kerana ketulusan hati si Citra,dia ingin mendermakan sebahagian hatinya pada Arman tetapi dibangkang oleh Jefri. Kemudian datanglah makcik cleaner dan dia pok pek pok pek kat situ sampai lah Jefri sedar akan silapnya.
ok farah muka nk mintak penampaq bertalu-talu.sekian.
End of story, Citra still go on nak derma hati pada Arman dan Jefri pun menyaport akan hal ini. Sekian.

Lagu2 yg kami gunakan ; lagu we are sebagai lagu pengenalan 3 sahabat ; lagu bohemian sebagai lagu penerangan doktor terhadap penyakit Arman ; lagu lullaby (main masa love suicide icaf lepas tu) utk part Jefri bebai sorang2 ; lagu pencuci axion yg xdapat play masa kejadian-salah audio utk mkcik cleaner nyanyi nk bagi kesedaran dan lasly lagu suluhkan sinar utk peleraian cerita.

Penyanyi latar oleh Faiz,Ismeth,Pod,dan Dayah. Yg pasti masa show, kalau boleh nk penyanyi latar tak nmpak dalam set, tapi nak buat macam mana, perut Ismeth paling obvious nmpak. Tak apa lah..

Apa pun,produksi kali ini berjalan lancar meskipun tiada place yg kami dapat,tapi kerjasama antara senior dan junior sangat mengkagumkan, dan buat pertama kalinya DOT  mempunyai ramai crew, iaitu seramai 15 orang junior!
ok,mase ni wahid bebai sebab audio,so xde gmbar die



ni antara produksi yg terlibat
Habis sahaja perform, ramai2 cari port untuk makan, and total up 30-32 org nak pergi makan. Selepas ditimbang tara, kami berhasrat nak pinjam bas ukm untuk ke mapley, tetapi malangnya malam tersebut ada bola, so memang mapley akan mampat dan bas pun tak sempat nak buat surat nak pinjam kan, so lastly makan lah kami beramai2 di KFC metro point bersama felo-felo. Ok,kali ni memang hebat. Tak payah nak terperanjat sangat lah bagi super2 senior yg baca mende ni ye.


KFC metro point. Klas nyah!
Apa pun, nak beritahu di sini macam biasa, 1st place BURHAN, then 2nd KTDI and 3rd ZAABA. Mungkin tiada rezki, tapi kita learn from mistake, timba ilmu lagi, dan usaha lagi. Semoga bertemu lagi dalam episod teater akan datang. Ganbare!

13 comments:

say- O said...

thank you untuk update terbaru. nice report. tapi ada beberapa yang aku tak berapa bekenan,

1) kalau post sila letak nama sebenar. jangan sembunyi2 identiti. kamon, apa nak ditakut.

2) ada certain2 ayat macam emo dan bebai. penulis ni....tengah marah ke? haha

apapun, tahniah k.

wann afzan said...

yup, kalau nak post, guna nama betul, tau? senang nak tau sapa dah menyumbang penulisan kat blog.

best gila tengok 1st year ramai join. and, sorry again x dpt dtg tgk.

anyway, congrats! =)

leha wantan. said...

semaken hari tengok gambaq bebudak ni semakin jeless.haaa333.!~ouh selamat maju jaya o0o.~!

dan tahniah. ;)

say- O said...

seb baik leha wantan. ingatkan leha ( _____________ ) *isi tempat kosong*

~**Raw Honey**~ said...

muahhahah. sebab saya yang minta penulis misteri ni untuk buatkan report...faham faham je la,penulis ini pernah buat blog dan rajin meng-update..pas tu tiba2 ja blognya di-delete...ada sebabnya nak digelar anonymous.*biar hidupmu diselubungi dengan misteri*

~**Raw Honey**~ said...

p/s : Miss W ! thanks for the awesome update ! Keep it up ~ DOTters fighting ~~~

wann afzan said...

guna je lah nama betul. haih...

say- O said...

guna nama betul lah. kalau tak letak nama, nanti akan ada bad thoughts yang possibly jadi.contohnya, komen aku yang first tu.

ok? cheers=)

PaLi3 said...

la...awat delete!!! aku suka baca kowt blog kau!!!

wann afzan said...

e eh palie ni. org ckp pasal bnda lain, die sibuk pasal blog org tu. hahah

Nazrin Saad said...

Palie silap komen entri. Dia nak komen entri lain.

Bukan nama sebenar tu adalah Wahida. Actually akaun tu hanya akaun Wahida saja.

Feel free to klik the link at the right side. Thats how korang akan tahu siapa penulisnya.

Well, all in all, congrats. Tak boleh komen banyak-banyak, especially not here.

Gratis!

Nazrin Saad said...

Okay. Bila aku bagi idea benda alah ni? Jangan buat cerita, Wahid.....

say- O said...

ouh tak perasan link nama kat belah kanan tu. sorry.
tapi letak la nama yang senang kenal.senang sket.