Tuesday, January 12, 2010

Masih Aku Terasa

Bukan nak menyemakkan lagi blog DOT ini, tapi cuma nak menyampaikan apa yang dirasakan sejak kebelakangan ini.

Semua tahu kita kalah Mefek. Kita tahu yang kita tersangat down,"Aku down~~"..Kita tahu yang ini first time kita takde nombor. Aku percaya kita semua merasa bersalah biarpun hanya sekelumit rasa sekalipun. Tapi, hikmahnya..something yang aku tak pernah agak akan jadi. Yang aku rasa tak berlaku (kalau berlaku pun, negligible) pabila tamatnya event2 sebelum ni yang kita menang.

Kita makin rapat.

Aku percaya kita semua ada rasa itu. Setiap malam latihan ada saja yang ucap, "aku sayang hangpa semua." Aku juga nak ucapkan benda yang sama, tapi tak pernah kesampaian, sebab lelaki lain sket sifat diorang. Dan aku rasa kawan2 lelaki yang lain pun sama. Manakan tidaknya, peristiwa semalam membuktikannya.

Pergi karaoke dgn teman-teman se-KDO. Enjoy? ya aku enjoy habis-melalak, menari, gelak, tapi rasa ada sesuatu missing..korang tau apa yang aku rasa kurang waktu itu.

Semalam, waktu sedang mandi, pukul 7 lebih. Entah bagaimana aku terhumming lagu Tong Hua (dalam volume yang aku je bley dengar). Bila aku hampir selesai, kedengaran orang di shower sebelah juga tengah humming lagu yang sama, cuma lebih kuat. Aku tak tahu siapa dia, kerana dia keluar lebih awal dari aku.

Satu ketika dulu aku sangsi dengan DOT. Tapi sekarang dah hilang sangsi itu. Rasa sayang pada DOT masih ada.

Ya, masih aku terasa. Malah aku rasakannya makin membesar. Aku berharap aku mampu bersama korang semua lagi, untuk tempoh selama mungkin.

7 comments:

wann afzan said...

dua org lelaki...
dlm bilik mandi..
humming lagu yg sama??????
adakah...........

ya..ya...
syg kamu juga..
walaupun anda kurang menyatakan perasaan syg itu~

NaZZy Hall said...

lbh baik 2 lelaki dlm blk mndi berbeza humming lagu yg sama,
dari dua laki humming lagu berbeza dlm blk mandi yg sama...

justeru itu, aku mengesahkan entri ini sbgai 1 entri yg sahih, sah!

sbb smua pn rasa cmtu...

wann afzan said...

tp klu dgr suara ismeth yg humming, kita xleh jangka yg die berseorangan dlm bilik mndi tersebut..
jeng jeng jeng~

kk_p!nK said...

saye sayang DOT!!!!

NaZZy Hall said...

horh!!

dah pndai komen dah!!

say-0 said...

saya jugak dah pandai komen(selain dari shoutbox tu)!!

kk_p!nK said...

HUH...HAMPEH TOL..