Thursday, April 22, 2010

~ kalau aku x join D.O.T ~

terpanggil nk tulis topik ni. timbul keinginan ni time keluar bersama ijan, wawa, leha, dan ismeth...kononnya plan asal nk p 2 tempat ja; western kt cheras dgn downtown...tengok2 ble jd 6 tempat; western, movie @ mines, downtown, McD, bukit langat, serta bapok kajang...

xtuly kt bukit langat la topik ni tiba2 dilontarkan, xtau sapa yg keluarkan idea...ya la, xkn nk dok kt bukit langat just dok cangak tengok pemandangan KL waktu malam smbil makan McD. dtambah dgn sos umpatan yg selalu sgt2...ok, topik dia spt tajuk di atas...


kalau aku x join dot
aku asyik dok kt bilik men game
bukan stadi pown
coz aku jenis yg xsuka membaca
klu stadi akhirnya jd stado
itu kebiasaan

kalau aku xjoin dot
aku asyik berorganisasi
i mean berpersatuan memanjang
even dlm kolej smpai luar ukm
bukan sebab merit yg aku kejar
tp sebab bidang pengkhususan aku
pentadbiran perniagaan pengkhususan pengurusan
so when im grad pown of course la aku kena berorganisasi gak kan
so berpersatuan kt ukm ni salah satu experience yg aku cuba dapatkan

aku berorganisasi bukan sbb pa
dh mmg minat aku
dok kt bilik bukan bwt pa
bek berpersatuan
ada gak perkara berfaedah

kalau aku x join dot
x ble la aku kenal orang
i mean perwatakan n all kind of ciri2 org2 tertentu la
dia sakit ka?
dia clash ka?
everything...
dan mesti aku xtau menghargai erti hidup
xdak la aku nk belajar ttg org

kalau aku xjoin dot
mesti aku xdpt makan
xdpt men boling
xdpt kutuk mengutuk
everything yg at least membahagiakan aku
i mean some day we will appreciate it when it gone...

even aku balik cuti minggu lepas
xtau nk bwt pa
klu dgn dot
even nk makan mesti terasa bahagia

hmm...cukuplah
xtuly ada lg yg aku nk tulis
tp xtau nk tulis pa
pa yg aku nk cakap

~ AKU SAYANG KORANG D.O.T ~

3 comments:

Nazrin Saad said...

its more than you.
its more than me.

dont be simple minded people.

(komen pada entri wann adalah lebih perfect. aku malas tulis semula.)

wann afzan said...

copy paste je lah abg nas...
btw..
sy super duper love dot!!

Nazrin Saad said...

fatin : teman berjalan.
say o : teman bersuka ria kasar.
palie : teman ke mapley.
arep : teman kumpul muvie.
aku : teman sepersinggahan.
wann : teman diktator.
leha : teman mengata.
ismeth : teman nganjeng.

itu saja. itulah dot.

simple minded people saja fikir mcm tu.

padahal dot tu lebih dari tu. lebih dari ruang lingkup blk kebud. sbb 2 pggl famili.

bkn sekadar teman makan. melagho. menganjeng. tgk muvie.

its more than you. its more than me.

savvy?