Monday, May 10, 2010

Bila Rindu

Orang kata kalau buat short sem memang boring. Kalo bukak FB mesti penuh home wallpost ngan ayat2 bohsan..booorrriiinnggg....tak tau nak buat pe.... Takda orang kat kolej, sunyi, even makcik cleaner pun makin malas nak cuci toilet. Selalu kotor dan berbau toilet. Mungkin alasan dia orang tak ramai kot, so x banyak la kekotoran yang berlaku.

Tapi aku rasa sebaliknya.

Buat short sem beeeessst..seronoook..

Bangun pagi x yah pk nak g kelas, boley terus main game, main pulak macam takda had. Boley pengaruh sorang senior tu untuk main game Zaman Naga: Pengasalan sampai tahap bila jumpa je sembang benda tu, boleh joging petang2 tanpa had dan mata2 yang mengusya perut yang bulat tu, boley tido lambat sesuka hati, boley ni, boley tu, boley segala- galanya!!

Hahaha..memang heaven.

Satu hari tu, hari Sabtu. Keluar g pasar malam bangi ngan Hazal. Tengah jalan2 nampak gerai wantan.Aku pikir dalam hati, "Ni kalau Leha mesti dah stop, pastu beli muka nak brutal."

Jalan lagi sampai ke gerai air tebu, beli air tebu dua sambil puas mengusya gadis itu. Cakap kat Hazal, "Dia nampak matured kan, x macam budak sekolah pun. Kalo suruh Zayu, Wann ngan KK berdiri sebelah dia mesti diorang 3 semua nangis kan?Hahaha"

Bila nak balik, teringat nak beli cucur Jawa, tapi gerai dia dah hilang. Tinggal satu spot kosong, padahal baru tadi nampak ada lagi. Oh Wawa pernah kata gerai makcik tu memang selalu tutup awal.

Esoknya kuar jalan2 g Mines pulak. Bajet nak sampai awal, tapi macam2 jadi, habis rosak plan. Kali ni dengan tiga orang pulak- aku, Ijan ngan Hazal. Sampai je terus beli tiket Ip Man 2. Bila nak bagi tiket kat abang pintu masuk tu, teringat time kuar ngan Ismeth ngan Arip dulu. Tengok movie Percy Jackson, juga bertiga. Time tu Ismeth lone ranger lagi, tapi bukan lagi sekarang.

Habis je movie, gerak pulak ke kedai game. Tengah usya2 game, aku tunjuk kat Ijan game2 Hentai. Cakap kat Ijan," Dulu waktu mai ngan Ismet, ni lah game2 yang Ismeth lama belek, usya2."

Habis beli game, kami pusing2 kat bawah. Nampak restoran Chicken Rice Shop. Teringat waktu bukak puasa ramai2 dulu. Aku order air ape tah, mahal gila. Bila KK rasa, selambe je dia cakap,"Mmm.. air ni rasa cam minum ubat gigi."

Selesai semua urusan kat Mines, balik je la. Dalam KTM, nampak sorang awek muslimah. Sepanjang perjalanan, usya2 jugak dia, target kat mata. Tetiba terflashback balik satu ketika dulu. Masa tu Naik KTM ramai2 time nak balik. Entah dari mana idea sorang tu buat forum tertutup "Mencari kecantikan Wann Afzan." Keputusannya, sama macam awek muslimah tadi.

Sampai je bilik terus install semua game yang baru beli. Sedang khusyuk menatap lcd, tetibe dengar suara Wann. Oh dia datang sini rupanya. Kemas cepat2, amik dompet terus nak g kafe Husin, padahal awal lagi.

Gigih la jalan ikut depan foyer, padahal jalan ikut belakang kafe KDO lagi dekat. Cakap2 sikit ngan dia, pastu sambung g Husin dan hanya mampu beli nasi ngan lauk tengahari. Awal sangat sampai, yang goreng2 x masak lagi, tapi takpe, berbaloi..

Hahaha, best kan short sem?

10 comments:

Saya Arif said...

dem. masalah mahasiswa tertekan semakin serius sekarang.

say- O said...

xpa2.dapat dikurangkan dengan game2 baru yang banyak gila aku beli ni,hahaha

Saya Arif said...

haha. dvdrom pc aku rosak. dem... sedih2~

say- O said...

beli ja baru!!
apa susah!!

wann afzan said...

"mencari kecantikan wann afzan"???!!!!!

say- O said...

ahahahahah!!!
akhirnya dia komen jugak, lama tunggu!!
kenapa?
lalalala~~~~

wann afzan said...

tnye org blk plk!!

say- O said...

wann nak tau ke?
kena kuar sama2 dulu..lalalala~~

wann afzan said...

fine!

say- O said...

bagus..aku tunggu ketibaan wnu..haha